tradisjonlekvollhagan gård 1940

Kunsten å lage klær med pinner og garn er en mange hundre år gammel håndverkstradisjon som hadde stor betydning i hverdagslivet til folk. Det var også en høytidelig tradisjon å gi bort håndsrikkede plagg som ullvotter til både bryllup eller som takk for vel utført arbeid.

Det gleder å gi bort håndstrikkede gaver i vår tid også. Ullvottene holder hendene varme på kalde vinterdager, og kanskje varmer den hjerter like mye!

primstav – middelalderkalender som er merket med vott

Primstaven, som er en evigvarende kalender, har tradisjon tilbake til middelalderen. Dagen 14.oktober er merket med en vott, symbolet forteller at vintertøyet må taes frem…

norsk kulturarv  –  design, kvalitet og håndarbeid

ullvotten.no er en vottesentral som ble etablert februar 2012. Sammen med dyktige strikkere fra hele Norge ønsker vi å ivareta norsk kulturarv. Våre kvalitetsprodukter distribueres i Norge og eksporteres til ulike deler av verden. Ullvottene er håndstrikket i tradisjonelle mønster, med nytt norsk design.  Håndstrikkede plagg i ren ull, produsert i Norge, er i dag høyt verdsatt.

ullpakker  -privat og bedrift

ullvotten.no tilbyr flere typer ullprodukter av høy kvalitet. Våre ullpakker som er sammensatt av flere produkter (votter & skjerf/sitteunderlag/lommebok) og våre myke langhårede saueskinn fra Roar Pels eller våre ullpledd fra Røros Tweed er blitt populære gaver både til private anledninger og som firmagaver. Alle produktene leveres  i flotte gaveesker.

gavekort

Vi selger også gavekort som kan benyttes på våre produkter i vår nettbutikk.

samarbeid

ullvotten.no har et samarbeid med bl.a Norges Husflidslags lokallag, Rauma Ullvarefabrikk, Røros Tweed, Roar Pels, Spinnerigården, Killi Tredreiing, Tova, Tuva Tøv og Kvist & Kvae.

veldedige og frivillige organisasjoner

Flere av våre produkter formidles til inntekt for veldedige og frivillige organisasjoner, bl.a kreftforeningen og blindeforbundet.

grønt arbeid – psykisk helse

I samarbeid med NAV,  gir vi mennesker muligheter til å komme i og beholde jobb i ordinært arbeidsliv. Arbeid er med på å fremme god psykisk helse.

naturskjønne omgivelser

ullvotten.no holder til på Lekvollhagan Gård i Stange Kommune, Hedmark.

Varm fornøyelse!

Fra oss i ullvotten.no