tradisjon

lekvollhagan_hvit

Norsk strikketradisjon er mange hundre år gammel. Strikking hadde stor betydning i hverdagslivet til folk. Historien forteller at å gi bort håndsrikkede ullvotter var en høytidelig tradisjon knyttet til ulike anledninger som for eksempel bryllup eller som takk for vel utført arbeid. Primstaven, som er en evigvarende kalender, har tradisjon tilbake til middelalderen. Dagen 14.oktober er merket med en vott, symbolet forteller at vintertøyet må taes frem… Det gleder å gi bort håndstrikkede gaver i vår tid også. Ullvottene holder hendene varme på kalde vinterdager, og kanskje varmer den hjerter like mye!

 

norsk design, kvalitet og håndarbeid

ullvotten.no er en vottesentral som ble etablert februar 2012. Vottesentralen har knyttet til seg dyktige strikkere fra hele Norge. Strikkerne får mulighet til å selge produkter og videreføre gammel håndverkstradisjon gjennom vottesentralen. De håndstrikkede ullvottene av høy kvalitet distribueres i Norge og eksporteres til ulike deler av verden. Ullvottene er strikket i tradisjonelle mønster, med nytt norsk design. De leveres i flotte gaveesker med informasjon om vottesentralen, ullens egenskaper, håndarbeidet og vottens tradisjoner og historie. Håndstrikkede plagg i ren ull, produsert i Norge, er i dag høyt verdsatt.

 

ullprodukter selges som ullpakker

ullvotten.no tilbyr også tovede sitteunderlag av ull og skjerf av babyalpakkaull sammen med de håndstrikkede ullvottene. De leveres som ullpakker i flotte gaveesker.

 

samarbeid

ullvotten.no har et samarbeid med Norges Husflidslags lokallag, Rauma Ullvarefabrikk, Røros Tweed og Spinnerigården.

 

naturskjønne omgivelser

ullvotten.no holder til på Lekvollhagan Gård i Stange Kommune, Hedmark.

 

Varm fornøyelse!

Fra oss i ullvotten.no