ide

Annett er ei engasjert dame som er fasinert av ullens egenskaper. Hun elsker håndarbeid og tradisjoner, spesielt strikking. Da mannen Espen fikk et flott vottepar i julegave i 2005 av sin svigerinne Tove, fikk hun en ide om at også andre kunne bli like glad og takknemlig for slike håndlagde ullvotter, strikket med sjel! De skulle være innpakket på en delikat og innbydende måte slik at det ble en ferdig gave til kunden. Annett ønsket i tillegg å gi dyktige vottestrikkere fra hele landet en mulighet til å selge sine produkter gjennom ullvotten.no. for å ivareta denne norske kulturarven. Med dette var drømmen om ullvotten.no spunnet i gang.

 

drøm ble til virkelighet

Etter å ha fått to barn og en lang sykdomsperiode, ble tanken på å skape noe som kunne ivareta håndverkstradisjonen ved å formidle gavepakninger stadig mer forlokkende. ullvotten.no gikk fra å være en drøm til å bli et konkret prosjekt i 2010.

I 2011 ble ullvotten.no etablert på loftstua på hovedhuset på Lekvollhagan Gård i Stange. I 2012 flyttet ullvotten.no ned i 1.etg med sitt eget kontor og lager. Høsten 2014 ble det behov for større plass -“jordbærstua” ble tatt i bruk! Firmaet pusser i dag opp et større lokalet på gården som skal bli til «ullstua» våren 2017. Her skal ullvotten.no få sitt eget kontor, varelager og utsalgslokalet.

 

veldedige og frivillige organisasjoner

Etterhvert som bedriften utviklet seg og den fikk ben å stå på, ønsket vi å donere overskuddet fra flere av våre produkter til veldedige og frivillige organisasjoner. I dag doneres midler til bl.a kreftforeningen og blindeforbundet.

 

grønt arbeid – psykisk helse

ullvotten.no er en del av gårdens grønne arbeidsplass. I samarbeid med NAV, gir vi mennesker med psykiske helseproblemer muligheter til å komme i og beholde jobb i ordinært arbeidsliv.

Vi støtter organisasjonen Mental Helse.

Lekvollhagan Gård er en godkjent IPT (Inn På Tunet/grønn omsorg) tilbyder.

 

medarbeidere

Annett sin venninne og tremenning, Lillian, viste interesse og stor tro på ideen helt fra starten av. De spøkte ofte om at Lillian skulle bli den første medarbeideren. I august 2012 ble dette en realitet.

Else-Brit, mor til Annett sin svigerinne, var helt naturlig å engasjere i prøvestrikking av nye produkter. Hun er hjelpsom, nøyaktig, effektiv og kunnskapsrik, akkurat det vi trengte for å komme i gang med utvikling av mønster og prøve-votter! Takk til hennes mann, Leif, som alltid stiller opp som MANNEkeng.

 

formidle håndverkstradisjoner

Hele tiden har fokuset vært å ta vare på gammel håndverkstradisjon ved å produsere håndarbeid av kvalitet og gi dyktige strikkere en mulighet til å selge sine produkter via ullvotten.no.

 

vi ønsker fornøyde kunder

Vi ønsker at det skal være en opplevelse å handle hos ullvotten.no, vi legger litt ekstra både i innpakningen og i kundeservicen. Høsten 2017 ønsker vi alle hjertelig velkommen til å besøke oss i «ullstua».

ullvotten.no formidler håndverk av norsk kvalitet med et stort hjerte for tradisjoner, våre produsenter og kunder.

 

eierskap

I dag eies ullvotten.no med 100% av Annett og Espen Dalsbø.